ALKOHOL

Alkohol er et kontroversielt tema fordi det har både positive og negative sider ved seg. Det finnes ingen «fasit» på hva som er riktig eller ei når det gjelder alkohol.
Det hele koker ned til om man vil legge mest vekt på de negative sidene, eller de positive sidene.

Spørsmålet er om man skal legge mest vekt på alkoholmisbruk som i sin tur fører med seg skader på seg selv og sin omkrets, eller på det sosiale og helsebringende aspektet ved moderat forbruk.

Vi har falt ned på at vi må anse den voksne befolkningen ansvarlig nok til å selv vurdere hva som er best for seg. Vi ønsker ikke å drive formynderi overfor voksne mennesker.
Vi vil derfor redusere alkoholavgiftene til ca samme nivå som våre naboland, og vi vil gjøre alkoholsalget mer tilgjengelig og være mindre restriktiv i forhold til alkoholreklame.

Vi vil beholde vin- og spritsalg på vinmonopolene, men vil la butikkene kunne selge alkoholholdige varer inntil med inntil 10% alkoholvolum.

Vi vil i stede innføre krav om merking av farene ved alkoholkonsum på alle produktene. På den måten gir vi både frihet og ansvar til voksne konsumenter av alkohol.

Vi støtter også opp om at Vinmonopolet skal overta taxfree salget.

Simple Business by Nimbus Themes
Powered by WordPress